• 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

TK-7180E / 8180E

Összehasonlít

Frekvencia tartomány:136-174/ 400-470 MHz
Csatornaszám:512
Adóteljesítmény:1-25 Watt
Működési módok:analóg
Akku üzemidő (5/5/90):külső 12 VDC tápellátás
IP védettség:IP54
MIL szabvány:MIL-STD 810C/D/E/F
Méret:160 x 45 x 157 mm
Súly:1.5 kg

 • 5 hangú jelzésrendszer
A beépített 5 hangú jelzésrendszer 12 különböző formátum használatát teszi lehetővé: ZVEI, ZVEI2, CCIR, EIA, EEA, PZVEI, DZVEI, PCCIR, PDZVEI, Natel, AP-369 és a Kenwood saját formátuma. Lehetőség van 6 vagy 7 hangú jelzésrendszer használatára, valamint egyedi többszörös 5 hangú sorozatok küldésére és fogadására is. A felhasználó által egyedileg beállítható adás / vétel formátumok korlátok nélküli jelzésrendszer használatot eredményeznek. FleetSync Digitális Jelzésrendszer (adatkommunikáció) A TK-7180/8180-as rádiók kompatibilisek a Kenwood által kifejlesztett és szabadalmaztatott FleetSync digitális jelzésrendszerrel, amely alkalmas digitális rádióazonosításra, adatátvitelre és különböző vészhelyzeti működésre. A FleetSync rendszer további funkciója a státusz üzenetküldés, egyedi vagy csoportos szelektívhívás, rövid / hosszú üzenetküldés és teljes körű GPS kezelés. A 250 férőhelyes szelektívhívó/státusz memória a felhasználó által szabadon partícionálható. A készülék alkalmas FleetSync üzemmódú működésre is, mely esetben az adatátvitel biztonságosabb Forward Error Correction rendszerű hibajavítással egészül ki. Lehetőség van az 5 hangú jelzésrendszer és az FFSK jelek együttes alkalmazására is: a FleetSync rendszer a rövid/hosszú üzenetek küldésére vagy GPS pozíciójelentésre, míg az 5 hang a szelektívhívásra használható.

 • Transzparens Adatátvitel
A Kenwood által kifejlesztett transzparens adatátviteli módszer lehetővé teszi, hogy a készülékhez soros porton keresztül csatlakoztatott személyi számítógépek vagy más terminálok a rádiós csatornán keresztül adatot cseréljenek egymással. Opcionálisan lehetőség van RTS/CTS funkciókkal bővített transzparens adatátvitelre is. A transzparens adatátvitel több új alkalmazás használatát teszi lehetővé pl.: távérzékelés, távvezérlés, mobil okmány ellenőrzés, stb.

 • Alfanumerikus üzenetküldés (SDM)
A Kenwood által kifejlesztett SDM üzenet a GSM telefonoknál használt SMS üzenetek URH rádiós megfelelője. A készülékhez csatlakoztatott opcionális KMC-36 mikrofon segítségével a felhasználó szabadon írhat üzenetet bármely rádiókészüléknek vagy a diszpécserközpontnak. Az üzenetküldés 5 hangú szelektívhívással működő rendszerekben is használható funkció.

 • GPS csatlakozás (NMEA0183 kompatibilis
A TK-7180/8180 rádiókhoz NMEA0183 szabványú GPS vevőkészülék csatlakoztatható. A GPS használatához semmiféle külső illesztő vagy vezérlő egység nem szükséges! A rádióba alapfunkcióként beépített FleetSync rendszer végzi a GPS kezelését és a rádiós csatornán történő pozíciótovábbítást.

 • Beépített inverziós titkosító
A beépített inverziós titkosító használatával megnövelt biztonsági szint érhető el a beszédalapú adások esetén. Az audió jel harmadik személyek számára érthetetlenné válik és csak a csoporton belüliek értik tisztán a közleményeket.

 • Voting (Intelligens csatornakeresés)
Egy többcsatornás rendszerben a voting funkció megkeresi és kiválasztja a legjobb térerővel vett átjátszót és azt használja. Az intelligens csatornakereséssel a felhasználó mindig a legjobb minőségben tudja a rendszerét használni kompromisszumok nélkül.

 • Kettős prioritás csatorna és Keresés funkciók
A kettős prioritás funkció használatával a rádió két fontos csatorna forgalmát ellenőrzi folyamatosan, mialatt a normál csatornakeresés funkció aktív. A rádiók széleskörűen paraméterezhető keresési funkciókkal rendelkeznek, így a felhasználók minden igényét kielégítik.

 • Egyedül dolgozó funkció
Az egyedül dolgozó (Lone worker) funkció biztonságot és védelmet nyújt az egymagában munkát végző személyek részére. Amennyiben a dolgozó vészhelyzetbe kerül a rádió az előre beállított vészhelyzeti funkcióra vált és jelzéseket küld a vészhelyzetről.

 • Kompatibilitás az MPT1327-es trönkölt szabvánnyal (opció)
A TK-7180/8180-as rádiók MPT1327 szabványú trönkölt rendszerekben is üzemeltethetőek. A használathoz a rádióban belső programot kell cserélni, mely a Kenwood szervizekben történik.

 • Több nyelvű kijelző
Az összes kijelzőn megjelenő üzenet és funkció elnevezés az adott ország nyelvén jeleníthető meg. A rádióhoz használt számítógépes beállító program segítségével minden felhasználó maga is beállíthatja, hogy az adott funkció milyen néven jelenjen meg a kijelzőn.