• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

IRIDIUM rendszer ismertető

Az Iridium szolgáltatás megjelenés előtt utazáskor, vagy félreeső helyek meglátogatásakor a kapcsolattartás mindig gondot jelentett, sőt sok esetben lehetetlen volt. Az Iridium rendszer forradalmasítja a mobil kommunikációt és megadja Önnek a kommunikáció szabadságát, legyen akár üzleti úton vagy szabadságon; bárhol a Földön. Kapcsolatot tarthat telefonon vagy személyhívón akár egy távoli nagyvárosból, akár a sivatagi olajkutató állomásról, az óceán közepén ringatózó vitorlásról vagy a sarkköri expedíció sátrából.

Hála az Iridium rendszernek, Ön beutazhatja a világot egyetlen, kisméretű telefonnal, vagy személyhívóval, amihez mindössze egyetlen szám és egyetlen számla tartozik. Az Iridium személyhívó szolgáltatása pedig a jelenlegi egyetlen globális üzenetküldő rendszer; nincs többé egyetlen elmulasztott üzenet sem.

Ezt a globális kapcsolatot az Iridium műholdas rendszer biztosítja Önnek:

Iridium műholdIridium műhold

A Iridium 66 aktív műholdból és 6 tartalék műholdból álló távközlési műholdrendszer, amely az egész világot lefedő műholdas telefon és adatátviteli szolgáltatást biztosít. A rendszert különlegessé teszi, hogy a teljes bolygót lefedi, tehát a kontinenseket, az óceánokat és a pólusokat is.

A rendszer első tagját 1998-ban lőtték fel. A műholdak alacsony Föld körüli pályán keringenek 780 km-es magasságban.

IridiumIridium

Az iridium rendszer nevét a 77-es rendszámú irídium elemről kapta. A rendszert fejlesztő Motorola mérnökei úgy számították, hogy egy nem geoszinkron, alacsony pályán keringő, 77 kommunikációs műholdból álló hálózat elegendő lesz egy cellaszerű mobiltelefon-hálózathoz, mely a Föld teljes felületét lefedi. Ezért a Motorola a tervezett 77 műholdból álló rendszert Iridiumnak nevezte el az irídium (Ir) elemről, melynek magja körül 77 elektron kering. A későbbiekben a rendszert 66 működő műhold szolgálta ki, de az Iridium név megmaradt.

Az Iridium szolgáltatás a tökéletes megoldás azoknak, akik sokat utaznak, a világ különböző pontjain kell, hogy kommunikáljanak, távoli, hagyományos kommunikációtól elzárt helyeken végzik a munkájukat, vagy a tengeren tartózkodnak, stb.

Az Iridium felhasználók száma 2009-ben átlépte a 328.000 előfizetést.

Iridium ország-kód: +008816

További információ az IRIDIUM honlapján érhető el.